kulmedgimp

Direktlänk till inlägg 5 januari 2015

Få någon att le med hjälp av Iwarp i Gimp

Av Yvonne Johansson - 5 januari 2015 19:09

Hejsan! Den här gången tänkte jag fortsätta visa vad man kan göra med hjälp av Iwarp i Gimp. I förr förra inlägget så visade jag hur man gjorde en fladdrande ljuslåga. Nu tänkte jag visa hur man med enkla medel kan få någon att le, och... få Shrek att tuta med öronen. Det är en bild av Shrek jag tänkte använda.

 

Om ni aldrig varit inne här i bloggen, och inte haft med Gimp att göra förut. Börja från början i bloggen. Jag gjorde mitt första inlägg i Januari 2014, och jag börjar från grunden mm. Inläggen kan ni se till vänster i bloggen, men alla inlkägg syns inte. Klicka då på månaderna så hittar ni alla inlägg. Jag lägger ut länkar till inlägg emellanåt, som lite extra hjälp. Om ni undrar över något, leta först i bloggen. Nu börjar vi.

 

Ladda upp en bild du vill använda. och gör en dublett genom att klicka på tv-ikonen under lager lådan. Klicka bort ögat i det översta lagret och markera det understa. Se bilden nedan.

 

 

Klicka sedan på filter, Förvräng och Iwarp, se bilden nedan.

 

 

Ett nytt fönster dyker upp där jag väljer dessa inställningar. Se bilden nedan. Sedan i bilden till vänster med Shrek, så tar jag och klickar ner med musen vid mungiporna, och drar några gånger snett uppåt. Ni ser då att giporna flyttar lite på sig. När ni är nöjda, så klicka på ok.

 

 


Nu klickar jag fram ögat i det andra lagret och markerar det. I bilden nedan så har jag klickat bort ögat i det nedersta lagret, men det behövs inte. Markera bara det översta lagret så det blir blått. Jag tänkte nu göra öronen lite snörre, och klickar på filter, förvräng och Iwarp igen.

 

Nu valde jag dessa inställnignarna, se bilden nedan. Klicka sedan på öronen så dom blir lite större. När ni är nöjda, klicka på ok.

 


 

Nu redigerar jag lagerattributen.Se bilden nedan. Om ni glömt hur man gör, klicka på den här länken: http://kulmedgimp.bloggplatsen.se/2014/11/19/10930928-har-visar-jag-hur-man-redigerar-lagerattributen-i-en-animation/ 



Om bilden är väldigt stor, som ni jobbat med, så kan ni redigera storleken nu. Gå upp till bild, och skala bild. Om animationen är väldigt stor, så kanske den inte fungerar i bloggen. Om den är förstor och ni redan sparat ner den. Då kan ni ladda upp animationen igen och redigera storleken och spara om den.

 

Så här blev min animation.

 

 

Obs! Jag blev inte riktigt nöjd med högra örat i animationen. Jag råkade flytta lite för mycket i bilden. Då gjorde jag en ny animation, där endast öronen blev större.

 

Dessa inställningar valde jag då, och jag klickade endast lite försiktigt inne i öronen. Se bilden nedan.

 

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig, och om ni gör något som ni ångrar när ni är mitt uppe i en tillverkning av en bild eller animation, så klicka då på Redigera uppe vid Arkiv, och Ångra. Då backar ni ett steg. Eller så kan ni börja om, som jag gjorde nu. Så här blev den nya animationen.

 

 

Nu rör sig bara örat till höger, nästan i alla fall.

 

När ni är nöjda med animationen, gå upp till Filter, Animation och Optimera för gif. Ett nytt fönster dyker upp med animationen ni gjort. I det fönstret sparar ni ner animationen genom att Exportera. Här kommer en länk till inlägget hur man sparar ner en animation, ifall ni behöver fräsha upp minnet.

http://kulmedgimp.bloggplatsen.se/2014/11/19/10930894-har-visar-jag-hur-man-sparar-ner-en-animation-i-gimp/


Ha nu en fin fortsatt Trettondags Afton på er, och ta det lungt.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne Johansson - 1 december 2016 14:50

Hejsan på er.       Nu ska jag visa hur man gör en reflektion i Gimp. Obs! Om ni är nybörjare och inte haft med Gimp att göra förut. Gå till början i bloggen. Se till vänster i bloggen där ni ser årtalen. Klicka på 2014 och scrolla bakåt. J...

Av Yvonne Johansson - 18 oktober 2016 17:39


Hejsan!   För er som är nybörjare och alldrig haft med Gimp att göra förut, gå till början i bloggen och börja lära er Gimp från grunden. Jag startade bloggen 2014 och till vänster i bloggen så ser ni årtalen. Klicka på 2014 så slipper ni scrolla...

Av Yvonne Johansson - 14 maj 2016 16:44

Men jag har haft lite annat för mig. Vädret har varit underbart och så har jag fyllt år. Här kommer en filmsnutt jag gjort av bilderna jag tog ute vid Bobacken, mitt favoritställe där jag firade min födelsedag.         Hoppas ni gillade ...

Av Yvonne Johansson - 17 april 2016 18:03

Hejsan!   I det här inlägget tänkte jag visa kortfattat hur man ändrar färgen på håret. Om ni inte haft med Gimp att göra förut, börja från början i bloggen, eller leta bland inläggen till vänster.    Då börjar vi.   Öppna upp en bild du ...

Av Yvonne Johansson - 10 april 2016 12:01

Hejsan!   I det här inlägget tänkte jag visa hur man lätt ändrar ögonfärgen.          Dom här ögonen gjorde jag i går i bilden ovan, men jag ska visa på en bättre bild hur man ändrar färg.   Obs! Om du alldrig haft med Gimp förut ...

Ovido - Quiz & Flashcards