kulmedgimp

Alla inlägg den 8 februari 2014

Av Yvonne Johansson - 8 februari 2014 13:40

Hejsan!

 

I förra inlägget så visade jag hur man laddade hem FX-Foundry, Script-Fu och tillhörande filer mm. Idag blev jag lite inspirerad av OS tack vare Kalla som tog hem ett silver, men ack så nära det var, det kunde ju ha blivit guld. Jag har tidigare laddat hem bilder/clip art från Microsoft och jag letade upp en svensk flagga som jag laddade upp i Gimp.

 

 

Jag skrev texten: Det finns inga genvägar till ett bra resultat. Den slogan hade plötsligt bara poppat upp i huvudet tidigare och jag tänkte att det kyunde vara kul att göra en fin bild utav det.

I bilden nedan kan ni se hur det blev. Ni kan hitta på egna slogan att skriva, det här är bara ett exempel, för jag tänkte visa hur man lätt kan få texten annorlunda.

 

 


Den här gången så slår jag inte ihop textlagret och bakgrundsbilden. Se bilden nedan.

 

 

 

Istället klickar jag på filter och går ner till Alfa till logotyp. Nu komemr en hel rad upp med olika logos (se bilden nedan). Dom är standard typer men några har jag laddat ner senare i Gimp. Frosty som jag ska använda nu, är standard, om jag nu inte minns fel. Det är bara att kolla upp det själva.

 

 

 

Jag valde att klicka på Frostad som ni kan se i bilden nedan.

 

 

 

Sedan valde jag den här inställningen, efter många tester.

 

 

 

Så här blev resultatet.

 

 

 

Kanske det inte finns några genvägar till ett bra resultat, men det här var väl inte så svårt. Om ni inte vet hur man skriver en text i Gimp eller hur man sparar ner, så se i tidigare inlägg: Att skriva en text i Gimp. Om inte alla inläggen syns till vänster i bloggen så scrolla tillbaka i tiden. Jag startade upp den här bloggen i mitten av Januari 2014.

 

 Ha nu en riktigt skön helg på er.

 

 

 

 

 

 


Ovido - Quiz & Flashcards