kulmedgimp

Alla inlägg den 6 februari 2014

Av Yvonne Johansson - 6 februari 2014 17:14

Här kommer ett litet snabbt inlägg om hur du ändrar i inställningarna.

Jag har tidigare visat i ett tidigare inlägg, i början i bloggen hur man återställer fönstren i inställningarna. Nu ska jag visa hur man ändrar språk.

 

Jag har tidigare haft från början Gimp på Svenska, men sedan när jag uppdaterat Gimp så har den dykt upp med engelsk text. I dom tidigare inläggen har ni sett hur det sett ut, men nu har jag ändrat om till Svenska, igen. Jag hoppas det ska bli lättare för er att hänga med sedan.

 

Så här gör ni.  Klicka på Redigera och sedan Inställningar. Se bilden nedan. Obs! Som ni märker har jag redan ändrat till Svenska men jag hoppas ni hänger med ändå, när ni ser nästa bild.

 

 

Nu kommer det här fönstret upp. Se bilden nedan. Klicka på Gnu bilden (Gimps logo som det står gränssnitt på. Där sedan byter ni språk till Svenska och klickar sedan på Ok. 

 

 

 

För säkerhets skull har jag laddat upp den engelska versionen av samma fönster nedan. Om ni har den engelska versionen och vill ha Gimp på Svenska så klicka på Interface. Bilden är från ett tidigare inlägg där jag visar hur man återställer verktygslådorna och fönstren om dom delat på sig, eller om det hänt något annat och ni vill återställa Gimp som det var innan.

 


Jag har laddat upp samma fönster som ovan nedan, men på svenska.

 

Hoppas ni hänger med nu. Obs! Fönstren återställs inte förrän ni startat om Gimp igen.

 

Jag gjorde lite andra inställningar också, som jag glömde att göra några bilder av, hur jag gjorde. Ja ja jag får ta det en annan gång, men jag har en bild på hur det nya verktygs lådan ser ut. Se bilden nedan.

 

 

 

Medan jag ändå håller på så upprepar jag från ett tidigare inlägg hur ni låser fast verktygslådorna så dom inte råkar dela på sig. Vet inte än hur dom gör det, för när dom råkat dela på sig så har jag inte hunnit att se vad jag råkade klicka på i farten.

 

På bilderna nedan så ser ni hur man låser lådorna.

   

 

 

I nästa inlägg tänkte jag visa vad man kan göra med Fx-Foundry och Script-Fu, och hur man installerar dom i Gimp mm. Jag kommer också  lägga upp länkar till sidor där ni laddar hem scripts, penslar och mönster och mycket mera.

 

Jag måste bara vila min värkande arm och hand lite först. Varje vinter så får jag mer värk och jag har klickat en hel del på musen just nu.

 

Ha det så gott.

 

 



Ovido - Quiz & Flashcards